kolmapäev, 12. november 2008

Amuletid?

Käisin ühel väga huvitaval koolitusel. Kohal oli kogu Eesti lastepsühhiaatrite ja lastepsühholoogide paremik oma väärikuses. Vähemalt minu asjatundmatu arusaamise kohaselt.

Saal oli rahvast täis ja ma märkasin äkki, et enamik neist kannab suurt kaelaehet massiivse rinnaripatsiga. Enamasti olid need jämedad hõbeda-või pronksikarva keed, ripatsid aga olid kas risti-või ringikujulised. No erinevalt disainitud ja stiliseeritud muidugi. Näha võis ka suuri merevaigukeesid. Ühel naisel oli allapoole naba ulatuv hõbekett paljude hõbedaste pöidlasuuruste pallikestega.
Kaelaehted meenutasid ametirahasid või luteri pastorite ning katoliku preestrite massiivseid rinnariste.

Mul tekkis mõte, kas need kaelakeed võiksid olla kaitsvad amuletid või midagi taolist? Inimesed, kes oma töös puutuvad tihti kokku väga suure kurjusega ja panevad oma töö kaudu teisesse inimesse väga palju energiat vajavad midagi sellist võibolla?

Mäletan ühte korda, kui võtsin tunnistust ühelt seksuaalselt ärakasutatud lapselt. Iseenesest oli see lihtne vagur jutuajamine lihtsate küsimuste ja vastustega.
Mäletan seda ülisuurt nõrkust ja jõuetust, mis mind peale seda enda võimusse võttis. Nagu must pilv oleks mind enda sisse mähkinud. Istusin tund aega pargipingil ega saanud käsi-jalgu liigutada.
Vaat sellised veidrad mõtted...

4 kommentaari:

Kudzu ütles ...

Mul on kaelas hematiidist ripats, mis väidetavalt peaks kurjuse minust eemale peletama. Aga kas temast ka aksu on, ei oska öelda, kuna ei tea ju, mis ilma amuletti kandmata oleks juhtuda võinud.

Merle ütles ...

huvitav tähelepanek, võibolla see ongi nii, kellel teadlikult, kellel ala-. ehk peaks isegi amuletti kasutama keerulised olukorras ...

Morgie ütles ...

kuna enesesisendusel öeldakse olevat suur jõud, siis...
peaks vist jah sotsiaaltöötajad, medõed, naispolitseinikud, jne, mingeid amulette kandma.
meestele see vist pole nii vajalik, mehed on niigi sõdalased.

esoteerikute seisukoht on, et läikivad, eriti hõbedast ehted, on just naise tundlikuma ja õrnema aura kaitsmiseks.

on ka teooria, mille kohaselt sedasi kasutatavad ehted aegajalt väsivad ja neid peaks nn puhastama või neile puhkust andma.

aga vaadake ette, kui teile ehteid kingitakse... need võivad ka siduda ja aheldada.

Metsamoor ütles ...

Mul on ka hõbedane ja minu kohta tavatult suur kaelaehe... Ehk kaitseb...