pühapäev, 25. aprill 2010

Täna käisime Emajõel paadimootorit katsetamas. See on pisike jaapanlane Tohatsu, 3,5 hobujõudu.
Kummipaadi jaoks on see raske ja kisub ahtrit kangesti allapoole. Minu füüsise juures on ka väike paadimootor raske tõsta ja tassida, aga juba vees ja vee peal olles on kõik asjad teatavasti palju kergemad kui kuival maal.
Paadimootori käima sikutamine, juhtimine ja muu asjatamine osutus üllatavalt lihtsaks. Olen endaga nii rahul, nii sigarahul : ) Eelmised kogemused paadimootorite osas olid ikka ses stiilis, et keegi tugev mees tõmbab nõrgale tütarlapsele mootori käima, sõidutab lagedale veteväljale ja siis lubab natuke aega pinnist kinni hoida ja kiljuda.
Mr. Kiis ei kiljunud, vaid vandus mis jaksas, aga tuli toime nii mootoriga kui ka pärastpoole lapsehoidmisega. Ehkki südametäiega ei jõudnud ta ära kiruda, kust me oleme saanud nii tõrksa ja jonnaka mootori kui ka sama tõrksa ja jonnaka lapse.

Rikkusime oma jõledalt pläriseva mootoriga ilmselt Kvissentali uuselamurajooni elanike pühapäevahommiku ja-lõuna ära, aga politseid meile õnneks ei kutsutud. Ilus päikseline päev oli ja Pilleriin magas oma päästevestis nagu väike (mere)karu ning ei häirinud teda veepritsmed ega plärisev mootor.

Paati autosse toppides meenusid äkki kõik need lood meestest, kes keskealistena enesele äkki vinge mootorratta või lahtise punase sportauto soetavad. Sellistel "eluunistuste" teokstegemistel on natuke kibe maik juures. Elevuse ning lapseliku õhina õhukese katte alt piilub nimetu nukrus.
Selliseid asju soetades tahetakse ju tegelikult osta midagi muud. Killukest noorust, õnne,armastust, põnevust,unistust, unustust, teist inimest või teist elu...
Raha eest võib küll osta mootorratta, auto, paadi, allveelaeva või minugipoolest kosmosejaama, kui raha piisavalt on.
Tõeliselt väärtuslikud asjad elus aga on täitsa tasuta. Kas pole tore?

10 kommentaari:

Morgie ütles ...

ole nüüd! Miks kibeduse maik? Kui sa endale praegu mängukaru või psp ostaksid, vat siis oleks see veidi veider.
Aga paadimootori omamise kohta võib ju öelda, et ju sa polnud seni selleks veel küps, nüüd oled.
Kui 70aastane memm teeb elu esimese langevarjuhüppe, siis kas see on nukker või on see ammuse unistuse teostamine? Kuniks elu...

Sol ütles ...

See oli mõeldud üldiselt, mitte isiklikult. Minu elus on alati mõni paat olnud, isegi siis, kui sõitmiseks võimalusi pole.Nii et isiklikult pole eluunistuse teostamisega tegu.
Jah, minu meelest on 70selt esimese langevarjuhüppe tegemine nukker. Kuigi samas ka lahe ja tore. Aga ikkagi, tegelikult pole see mitte langevarjuhüpe, mida hüpoteetiline memm tahab. Langevarjuhüpe on see, mida ta endale lubada saab. Ja asi seegi.

kaaren ütles ...

Sigaõige.

kaaren ütles ...

tore ka.
ostke suurem qmmipaat.

Sol ütles ...

Misasi on psp?
Muuseas,mõned vanaisad ostavadki endale mänguraudteid ja mudellennukeid. Lapselapsed on ettekäändeks, aga tegelikult nad mängivad nendega ise : )
Oodake, kuni ma võtan majja bernhardiini, poni või delfiini,- need on minu lapsepõlveunistused.

Lendav ütles ...

Minu lapsepõlveunistus oli elada väikses majas metsa sees. See ei tähenda, et ma nüüd jõel voolamist vähem naudiks, kuigi ei osanud sellest unistadagi...

Tahtsin olla nähtamatu ja osata abivahenditeta lennata (nagu vist peaaegu kõik lapsed). Peale selle tahtsin ma olla suur, tugev ja julge.

Kui ma nüüd selle unistuste maja seal metsa sees ka kätte saan, on programm 95% täidetud! Nähtamatu on üsna lihtne olla, seda olen terve kooliaja harjutanud ja lendan unenägudes piisavalt tihti, et sellega rahul olla. Suur ma juba olen, tugev ka piisavalt ja julgus kasvab iga päevaga.

Unistuste jänes mul juba lapsepõlves oli.

/psp peaks olema telekamängukonsool/

Morgie ütles ...

ah mina küll ei arva et see on nukker, pigem ikka lõbus. mänguasjad pole üheski vanuses keelatud

Metsamoor ütles ...

Minu unistus oli ka bernhardiin... No Jemma on ka tore, eksju... (kerge kurbusenoot, õige kerge...)

Anonüümne ütles ...

Tõrksa ja jonnaka mootori osas võib mind süüdistada.

Sol ütles ...

Minu unistus oli saada kaugsõidukapteniks. No kummipaadikapten Emajõel on ju ka ...parem kui mittemidagi. Patt oleks nukrutseda.

Kas sina, Telc, siis keerasidki bensupaagi õhutuskorgi nii kõvasti kinni, et see enam lahti ei tule?