pühapäev, 15. august 2010

Mädakuu

August õigustab sel aastal oma rahvapärast nime. Piretil ning TT-l tekkisid ülekere villid, mis lähevad katki, laatuvad ja muutuvad suurteks verilihal laikudeks. Rõve. Vendmaarius sattus selle tõvega omal ajal isegi lastehaigla nakkusosakonda.
Pilleriinul oli säärel imepisike torkehaav, millest ootamatult terve jalg paiste läks ja liialdamata uskumatutes kogustes mäda välja ajama hakkas. Kirurg lõikas skalpelliga pisikese jalasääre lõhki ja paigutas haava dreeni, et kogu sodi saaks takistamatult välja voolata. Tegelikult kirjutas ta meid isegi haiglasse sisse, minult nõusolekut küsimata. Mina olen teada-tuntud vastutustundetu ema ja peale minu allkirjastatud kinnitust haiglaravist keeldumise kohta saime koju minna. Peale ohjeldamatut antibiotside sissekühveldamist ja igapäevast sidumaskäimist on vähemalt laste osas tervis meie koju tagasi kolinud. Ainult ise olen oma iga-augustikuises tatigripis ja mr. Kiisi vaevab augustideprekas. Nagu ikka.
Perearst ütleb, et see kõik on liigkuumast ja -niiskest ilmast ning jahedus oleks praegu parim ravim.
Aga mulle meeldib kuumus. Kõigest hoolimata. Selline suvi nagu tänavu võiks minu poolest kesta oktoobrini ja kauemgi veel.

13 kommentaari:

Merle ütles ...

Oi-oi, millised arengud :O
Aga hea kuulda, et lapsed terved.

Morgie ütles ...

hmjah. niiske ja kuum august. hiina meditsiin ütleb selle kohta, et vähendada lima hulka rohkendavate toitude söömist - üks nendest on ntks piim. ja pruukida rohkem lima väljutavaid toite, nagu ntks ananass, ingver, jne.

Karuema ütles ...

ohh mädapunnid Kaisu peal elasime meiegi üle ja jagasime lahkelt vanaemadelegi. Sel nädalavahetusel aga nautisime kaisu palavikuviirust, mille tipphetked jäid pühapäevaõisesse sonimise ja kõigekartmise aega. Nii nagu see haigus äkitselt algas ta ka eile õhtul niuhti lõppes.
Kuuma võib ju nautida aga ainult sel juhul, kui hommikul ka mõni värskem tund pidada antakse :)
Jõudu teile ja ma usun, et Hr Kiisi masenduse vastu võiks edukalt aidata 3 seljas hüppavat armsat tütrekest :P

Metsamoor ütles ...

Sel aastal saime meiegi need punnid korraks, aga ainult Kaarel ja kuna ma teadsin, et selline asi liikvel on, siis sai ravi peale veel enne, kui kõrvalseisjad häda aimatagi oskasid... Mõned aastad tagasi olime sellega ikka püstihädas ja sellest ajast olen äärmiselt skeptiline pisikeste ujumisbasseinide ja üleasustatud järvede suhtes.... Hea, kui paraneb... Meie pereisal on ka päevad... Ei aita selle vastu ükski antibiots... Kolme tütart võiks ju proovida:-)))

Anonüümne ütles ...

Tere!


Lugesin seda vahvat ja avameelset blogi ning mul tekkis üks küsimus. Nimelt kirjutasid TT-st ja otsekui määratlesid aega enne ja pärast. Kas on võimalik, et tütreke muutus pärast vaktsineerimist? Ma nägin üht dokfilmi, kus emad ja arstid rääkisid avameelselt vaktsiinide mõjust, mitmel emal olid lapsed suisa surnud ja arstid väitsid, et mõnel lapsel on nende suhtes talumatus.See vaikitakse muidugi enamasti maha.

mkiis ütles ...

Minu meelest ilmesid TT-l autismiilmingud 3-ndal eluaastal ja Lagle arvates peale kummalist suvist rasket palavikku, mis võis olla avastamatta puukentsefaliit. Varem tal ei viidanud autismile miski.

Anonüümne ütles ...

Teisel eluaastal tehakse lastele ka mingid süstid. Ehk on võimalik välja uurida, mida ja millal talle teisel eluaastal süstiti. See peaks dokumentides kirjas olema ja emal on õigus neid dokumente, st lapse isiklikku kaarti, näha.

Anne ütles ...

Minu lapselapsele (ka kolmas eluaasta)tehi eelmisel nädalal ka kaitsesüstid ja tõusis palavik. Tean samuti, et mõni laps on allergiline ainetele, mida neile süstitakse.Ravimifirmade propaganda on nii võimas, et ajupesu vaktsineerimise suhtes halvab nii mõnegi ema mõtlemisvõime ja kuna nad on ära hirmutatud, siis lastaksegi oam alstele süstida igasugust solki. Sageli on lapsukesed olnud ju lausa katsejäneseks. Egas ilmaasjata pole paljud vaktsiinid keelatud. Austraalias näiteks varjati vanemate eest aastaid tõde ja kui inimesed seda aastate takka etada said, polnud kedagi ka võimalik enam vastutusele võtta.

kaaren ütles ...

palun mitte lasqda 17. sajandisse, qs tundmatu asi, praeguses näites siis vaxiin, oligi lapse raske haiguse põhjus. Ka Tammsaar kirjutab sellest, qidas taludes lapsed järjest surid, sest vanemad olid patused (tegeliqlt sarlakepideemiasse vist) ning mida sellest kõigest järeldati...
Vanem peax oma lapse tervist kõige hoolikamalt jälgima ning sellex peab ta omama mingeidki teadmisi anatoomiast ning vaxiinide tööpõhimõttest. Tundub, et vaxiinide tulised vastased tuginevad oma väidetes emocioonidele, qna seda näitab väidete teatud auklikqs.
"Ehk on võimalik välja uurida..." - no qlge! Praegu on ette nähtud, et lapsele avataxe syndides nn arstikaart ning vaxiinipass. Pole usutav, et praegu, aastal 2010, q ravimeid jm on aastakymneid uuritud ning vabatahtlike peal kacetatud, tehaxe meie laste kallal massilisi NCSI-seebika stiilis vms ulmelisi salakacetusi, mille tagajärjel tekib ylisuur hulk lapsinvaliide. Ma tõesti ei taha seda usqda.

kaaren ütles ...

PS. lastega tehtud toiminguid on tänapäeva emal õigus detailideni jälgida ning jälitada. skandaale tegema & mh arstide kallal nõiajahti korraldama kipub aga selckond, kelle haridus piirdub Õhtulehega ning arusaamine vastutusest ysna napp on, saax aga pulli ning tähelepanu...
PS2. Nn puugihaiguste tysistuste hulka qlub tõepoolest hulk mh närvisysteemi kahjustusi. Nukramaid näiteid olex qnagi nii tasemel qnstnik Jaak Roosi, kes elas yle borrelioosi...

Anonüümne ütles ...

Mina usaldan arste, kes avameelselt vaktsinereerimise ohtlikkusest on rääkinud ja usaldan ka dokfilme, kus ainult ja ainult professorid rääkisid. Ravimifirmade tegevus on üsnagi kontrollimatu. Eestiski tunnistati hiljuti ühe noormehe surma puhul, et ta oli gripivaktsiinile allergiline. Lugeda saab siit

http://web.zone.ee/iamfree/

iibis ütles ...

See haakub nii kenasti eelmise teema pealkirjaga, eks ole.

Samas, oma kolmandale olen lasknud teha ainult tuberkuloosi, mille suhtes, elukohast tingituna, ka ainsana reaalset ohtu nägin. Kui möödunud suvel oleks olnud vaja lapsele teetanusvaktsiini, kehitas terve arstkond - last sai näidatud vist rohkem kui kümnele tohtrile - õlgu kehitas - terves Tartus lihtsalt ei olnud antud vaktsiini.

Sol ütles ...

Vaktsiinil ja vaktsiinil on vahe. Kui lastehalvatus ja meningiit on alati rasked ja sandistavad haigused, siis nt. leetrid-mumps-punetised süst on küll täiesti mõttetu. Tegemist on ju tavaliste lastehaigustega.Tüsistusi on neil väga harva.
B-hepatiiti on vastsündinul väga keeruline nekatuda, aga tuberkuloosi lihtsam, kui arvatakse.
Kaahjuks on enamik vaktsiine tänapäeval kompleksvaktsiinid ja vanem ise endale sobilikku "vaktsiinipaketti" kokku panna ei saa.