reede, 3. veebruar 2012

Muusikaauhinnad

Eile käisime Eesti Muusika Auhindade kätteandmisel Tallinnas.  Sõitsime pimeduses ja paksus lumetormis mööda Tartu-Tallinn maanteed ja auto tagaiste oli täis laotud kunstnik ML hindamatu väärtusega maale. Kunstnik ML, kes on peaaegu 80-aastane,  oli rõõmsalt nõus, et toome talle need ära peale kontserdi lõppu, kella ühe paiku öösel.
"Milline vabameelne vanainimene", mõtlesin ma tänulikult ja suundusin igasuguste süümepiinadeta Nokia kontserdimajja. Teel fuajeest teise korruse rõdule oli kohutavalt pikk .Seda läbides jõudsin anda oma tavapärase Pühaliku Vande. Nagu alati, kui mingi ime läbi satun oma tavalisest, Kottis Kampsunite ja Täpiliste Tenniste maailmast kuskile glamuursesse kohta, mis kubiseb hästirõivastatud inimestest, kes oleksid nagu tulnukad planeedilt Elegance.
" Ma. Luban. Juba homme panen aja kinni juuksuri, küünetehniku ja kosmeetiku juurde. Lähen meigikoolitusele, solaariumisse, zumba-trenni, aeroobikasse, vesivõimlemisse ja hambaarstile. Võtan viis kilo alla. Hangin mõned soliidsed  väärismetallist ehted, Chaneli lõhnaõli, lasen teha keemilised lokid ja viisaka klassikalises stiilis tätoveeringu. Õpin selgeks peotantsu ja mõne haruldase võõrkeele. Ja ostan lõpuks ometi endale korraliku  põlviniulatuva peokleidi, soovitavalt halli, musta või tumelilla."
Uhh!!! Jõudsin oma topilises kampsunis ja talvesaabastes teisele korrusele, partsatasin istuma ja unustasin selle vande. Järgmise korrani.
Kontsert oli ülimegalahe. Greip ei saanud ühtegi auhinda, aga esines laivis ja ma lisasin ta oma lemmik- folkbändide nimekirja. Kukerpillid sai elutöö auhinna ja Ewert Sundja koos kahe draakoniga sai 5 erinevat auhinda. MK aplodeeris püsti seistes. Ewert, kellel ilmselgelt on probleeme avaliku esinemisega ja suur lavahirm, pobises auhindu vastu võttes omale vuntsidesse "eee... nii tore päev on täna...suur aitäh...eee....jah".
Õudselt armas.
Kuigi kontsert algas 21.15 ja lõppes südaööl, olid  paljud inimesed oma lapsed kaasa võtnud. Nokia kontserdimaja oli täis pisikesi daame halli-ja lillaruudulistes peokleitides, väikeseid härrasmehi v-kaelusega kampsunites ja varateismeliste kohmakat elegantsi. See näitab, et tobe idee lapsi mitte üritustele kaasa võtta pole ühiskonnas laiemat kõlapinda leidnud. Pole midagi ilusamat, kui pidulikult rõivastatud, peente kommetega lapsed mõnel tähtsal üritusel.
Peale kontserti sõitsime läbi jäise öö Mustakale, ent eakas kunstnik ML oli telefoni välja lülitanud ja magas loodetavasti rahulikku vanainimeseund.
Kiis oli kohutavalt vihane ja kuulutas kogu Tallinnaskäigu persselennanuks. Jõudsime oma kütmata koju kella viie paiku hommikul. Päikesetõusu ja tööpäeva alguseni oli jäänud 3 tundi.

17 kommentaari:

Metsamoor ütles ...

Hea, et Sa need lubadused sama kiiresti unustad, kui neil tekkida lased... Kellel, oh kellel küll oleks veel ühte sellist (solaariumitatud, meigitud, küünistatud jne) vaja...

Fideelia ütles ...

Lahe! :D Aga kas keemilised lokid on jälle moes?

Aurora ütles ...

Mu ema ootas teid kella poole kolmeni. Probleem oli Elisa võrgu öises mitmetunnises rikkes.

Aurora ütles ...

Mu ema ootas teid kella poole kolmeni. Probleem oli Elisa võrgu öises mitmetunnises rikkes.

Aurora ütles ...

Mu ema ootas teid kella poole kolmeni. Probleem oli Elisa võrgu öises mitmetunnises rikkes.

Aurora ütles ...

Mu ema ootas teid kella poole kolmeni. Probleem oli Elisa võrgu öises mitmetunnises rikkes.

Aurora ütles ...

Mu ema ootas teid kella poole kolmeni. Probleem oli Elisa võrgu öises mitmetunnises rikkes.

Sol ütles ...

Kas sa vabandaksid oma ema ees minu poolt? Muidugi, ma kavatsen seda ka ise teha. Kuigi süüdi pole objektiivselt võttes mitte meie, vaid Elisa, aga ikkagi on äärmiselt paha tunne.

Aurora ütles ...

Ma ei saa praegu välja helistada, kuna ostsin telefoniarve maksmise asemel Vivian Vau allahindluselt helesinised kontsaga kingad... Ja Kiis helistas eile nii mulle kui talle, aga kuna täiesti juhuslikult olid meie mõlemi telefonid sel hetkel kinni...

Aurora ütles ...

... Kiis rohkem ei proovinud.

Aurora ütles ...

P.S. Ma ei arva, et sa vajad zumba trenni või küünetehnikut, aga kui tahad, teen sulle mõnikord enne tähtsat üritust õhtuse jumestuse (millise ainult tahad, naturaalse või intensiivsema) suurima heameelega.... kui Tallinna satud. Ja põlvini väikseid musti, lillasid ja halle kleite on minu arust Humanad ja muud second handid pilgeni täis. Ainult natuke õnne vaja. Ise sain just enne jõulu grafiithallist atlassist volangide ja musta pitsiga väga nunnu kleidi siitsamast oma kodutänava Humanast vist 5 euro eest. "Töötas" jõulupidudel väga hästi. Ja seda olen tähele pannud ka, et see "magnet", mis mul shoppamise puhul töötab -- et ma tavaliselt leian midagi lahedat, kui poodides käin, töötab ka kellegagi koos ja selle teise inimese puhul. Ehk siis: kui järgmine kord Tartusse satun (umbes 13.-15. veebruar, insallah!), lähme sulle kleite shoppama!

Sol ütles ...

Tänan pakkumast! Enam kui kindel, et mu silmadel on midagi viga. Midagi nende kolvikeste või kepikeste asetuses on valesti, aga ma EI NÄE mingeid väikseid musti, halle ega muid elegantseid kokteilikleite, ei Humanas ega pärispoodides, ükskõik kui palju ma ei otsiks. Ma näen igal pool ainult värvilisi velvetpükse ja neerumustrilisi pluuse.

Aurora ütles ...

Aga sa võta paar vaba tundi ja käi 2-3 Humanat läbi. Praegu on kõik asjad 2.50.
Humanad juba sellepärast, et seal on ühte tüüpi või ühte värvi asjad juba eraldi pandud. Lisaks puhtaks pestud. Tavaliselt on kleidid eraldi pandud ja muu kaubaga võrreldes neid pole nii palju. Usu mind, seal on vähemalt üks väike elegantne kokteilkleit, mis sulle sobib!

Kati ütles ...

Huvitav, et Ewertil lavahirm paistis olevat.
Mulle pugesid nad eelmise suve Positivuse festivalil südamesse just oma lavalise sundimatu oleku ja suhtlemisoskusega. Aga ju siis olid nad auhinnagalal oma elemendist natuke väljas sedaliiki tähelepanuga.
Igatahes on huvitav lugeda Su nägemusi elust ja olust ;)

Sol ütles ...

Tänan! ma saan aru, et sulle ka Ewert ja tema draakonid meeldivad?

Kati ütles ...

Jah, mulle meeldivad küll Ewert ja tema draakonid. Kõige rohkem just hästi mõnusa kontserdi pärast, kuigi paar laulu ja videot meeldiksid mulle ilmselt ka ilma kontserdita.

Sol ütles ...

Noh, need paar laulu, mille eest nad 5 auhinda, sh peaauhinna said, on nii geniaalselt ilusad laulud, et eestis kirjutatakse selliseid umbes üks kümne aasta kohta. Aga nüüd ma tean, keda kaasa kontserdile kutsuda... ja selle Aurora käest saadud väikese helerohelise haldjakleidi panen ka selga! See sobib ewerti stiiliga tä-pi-pealt!!!