kolmapäev, 25. november 2009

õnne pank

Viskasin pilgu peale lehele www.onnepank.ee
See on lehekülg, kus pakutakse ja võetakse vastu heategusid. Saab otsida (tasuta)abi, panna üles oma kuulutuse, kui miskit vajad ja vähemalt moraalne kohustus oleks siis ka ise riputada üles kuulutus, et pakun abi... jah, milles?
Hämmastav, et kõige rohkem pakuti tasuta IT-teenust, sellele järgnevalt pakuti kõige rohkem hingeabi, psühholoogilist nõustamist, või lihtsalt kaasamõtlemist stiilis "mõtlen välja, kuidas sina oma probleemi võiksid lahendada".
Oli ka konkreetsemaid pakkumisi. Nt. keegi lubas Madriidi tutvustada, kui sinna satud, keegi tahtis teha pottsepa-praktikat, hoida lapsi jne.
Tore ju oleks saada tasuta IT-abi. Kuigi, kui lasta suvaline vabatahtlik oma arvuti ligi, kuidas ma tean, et ta ei sokuta sinna kavalat häkkerprogrammi ja suvalise vabatahtliku hoidjaga minu lapsed küll ei lepiks.
Aga milliseid tasuta heategusid siis minul pakkuda oleks? Algul tundus, et olen masendav möku ja mul pole maailmale miskit asjalikku pakkuda.
Paneks õige kuulutuse: "laulan teile kõvasti ja valesti". Või "õpetan teie lapsele 10 erinevat sigadust". "Küpsetan teile seest nätskeid pirukaid". Jaa, vat selliseid asju ma oskan.
Aga pärast tuli mõte, et võiks pakkuda abi kirjandite kirjutamisel. Või lihtsamate kohtukirjade koostamisel.
Teoreetiliselt, sest tegelikult ma selle õnnepangaga ei liitunud.

4 kommentaari:

olen minni ütles ...

ilus

Anonüümne ütles ...

Tasuta pakqda võib alati neid asju, mille eest sa ise mingit raha välja ei käi - reeglina on sellex oma aeg. Keegi ei tule sulle nt tasuta auto käigukasti parandama, vannituba valama, kaevu kaevama. Kõik nn vanad head meeste tööd on alati raha eest. Kahju, et nii oluline asi nagu lastehoid, justnagu niisama oma aja kinkimine, reaalse vastutuse, teadmiste & tegevusteta, on ka sinna suvaliste asjade klassi pandud... muide, IT-d ilmselt ei paq seda tööd kalli raha eest tegevad inimesed, vaid isepusivad vabatahtliqd - aga selle tasemega peax iga moodne inimene ise toime tulema. kellel siiski olex reaalset IT-nõu koos paigaldusega vaja, see jälle ei usalda või jääb elukoht vabatahtliq enda liiqmisvõimalustest kaugemale (mõte libiseb eakate, piiratud liiqmisvõimalustega, sh just maakate jt inimeste peale)
vaesed, oleme, härrased & prouased.
K.

Alicespring ütles ...

mul oleks küll heameel, kui keegi mu lastele mõned uued lollused selgeks õpetaks :)

Anonüümne ütles ...

miks mitte:)